nieuws

Ramon Beuk kookt voor fazanten in Artis

Restaurant

Topkok Ramon Beuk heeft woensdag in de Amsterdamse dierentuin Artis het eerste deel van de vernieuwde Fazanterie geopend. Hij deed dat door een maal te koken voor de ara’s, seriëma’s en fazantachtigen. Het publiek kon voor deze gelegenheid een kijkje nemen in de keuken en de rest van het dierenverblijf, maakte de dierentuin bekend.

Ramon Beuk kookt voor fazanten in Artis

In de Fazanterie wonen bedreigde vogelsoorten, zoals bauwkeelara’s, blauwkopara’s en soldatenara’s. De dieren zaten vroeger nog op een stokje aan een ketting op de Papegaaienlaan van Artis, maar dat vond de dierentuin niet meer van deze tijd. In het nieuwe verblijf hebben ze alle ruimte in de grote volière. Artis hoopt dat ze zich hier zullen voortplanten, zodat de vogelsoort blijft voortbestaan.

Reageer op dit artikel