nieuws

Reactie op afhaken Bocuse wekt woede Toine Smulders

Restaurant

Toine Smulders heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or van vorige week. De topkok van Villa Copera zag geen kans zich goed voor te bereiden op de finale. De reactie van een bestuurslid van Bocuse d’Or hierop, heeft zijn woede opgewekt.

Reactie op afhaken Bocuse wekt woede Toine Smulders

In een ingezonden brief aan Missethoreca.nl doet Smulders uitgebreid uit de doeken wat hem dwarszit. Het zijn ‘de ongenuanceerde en krenkende uitspraken van een bestuurslid van de stichting Bocuse d’Or’, die zijn woede opwekken, schrijft Smulders.

‘Tijdens de finale van de Bocuse d’Or werd ten onrechte door een bestuurslid ‘en plein public’ uitgesproken dat ondergetekende (Smulders- red) niet deelnam aan de wedstrijd omdat Wynand Vogel hem dat zou hebben verboden. ‘Maar Vogel heeft geen zeggenschap over mijn doen en laten’.

Lees hier de gehele brief van Toine Smulders.

Het bestuur van Bocuse d’Or laat weten erg verbaasd te zijn over de brief van Smulers. ‘Wij hebben in de week voorafgaand aan de Nederlandse finale het bericht van de afmelding met argumenten ontvangen. Uiteraard hebben we de beslissing van de heer Smulders gerespecteerd. De bestuursleden van Bocuse d’Or Nederland herkennen zich dan ook niet in de uitspraken en hebben zich in die zin niet uitgelaten’, aldus pr-medewerker Fenny Straat namens Bocuse d’Or Nederland.

Reageer op dit artikel