nieuws

Restaurant Hanssen opent in voormalig pand Linnen

Restaurant

In het Oisterwijkse pand waar tot februari restaurant Linnen zat, opende deze week Restaurant Hanssen, van chef-kok en eigenaar Arie Hanssen. Hij wil graag snel van de smet die op de locatie zit af.

Restaurant Hanssen opent in voormalig pand Linnen

‘Ik zit toch erg met het verleden hier’, zegt Hanssen. Restaurant Linnen werd in februari failliet verklaard, nog geen jaar nadat Alwin Houwing en Ronald Tausch hun zaak verkocht hadden aan Richard Grevinga.

‘Veel gasten komen binnen met het idee dat Linnen weer open is’, merkt Hanssen. ‘Terwijl ik er toch alles aan heb gedaan dat tegen te gaan: nieuwe luiffel, nieuw interieur, alles.’

Hanssen geeft het een half jaar. Intussen gaat hij bouwen aan zijn eigen naam en stijl. Bijna twintig jaar was hij chef bij Quarte Bras, een zaak waar het vooral om volume ging. ‘Nu ben ik eigen baas en kan ik eindelijk alle ideeën die ik heb uitvoeren. Mijn hoofd bruist van de plannen.’

Zwevende borden

Bij de overname in februari kondigde hij aan een magnetische bar te willen, waar borden boven zweven. ‘Dat wil ik nog steeds, maar de bank was niet zo toeschietelijk. Ze zeggen: bewijs je eerst maar eens voor we je een zak geld geven voor zulke dingen.’

Tot die tijd probeert hij de ‘novititeiten’ waar hij op de website zo trots gewag van maakt, op het bord te presenteren. ‘Ik heb een suikerspinmachine gekocht en wil de friandises op spinsuiker presenteren. Dat idee had ik al in januari, nu hoor ik dat bijvoorbeeld Ivy in Rotterdam dat ook doet. Ik moet niet teveel van mijn ideeën weggeven.’

Eetbaar gras

Wel zegt Hanssen bezig te zijn met het kweken van eetbaar gras. ‘Mensen kunnen gras niet verteren, maar er is een gewas dat eigenlijk een voorstadium van graan is, wat heel erg op gras lijkt en wél eetbaar is. Er worden ook gezondheidsdrankjes van gemaakt. Dat ben ik nu aan het kweken en daar wil ik mee experimenteren.’

Verder heeft hij een loungedeel in Restaurant Hanssen, waar dancemuziek wordt gedraaid en werkt hij nog aan een zogenaamde ‘Willy Wonkabar’. Wat dat precies inhoudt, geeft Hanssen nog niet prijs.

Reageer op dit artikel