nieuws

Restaurant Lodewijk XIII voorgoed dicht

Restaurant

Restaurant Lodewijk XIII in het Gelderse Maurik, net buiten de top-100 van Lekker maar wel als aanbevolen aangemerkt, is dicht. De telefoon is afgesloten en de zaak, gevestigd in het voormalige raadhuis in Maurik, is leeg.

Restaurant Lodewijk XIII voorgoed dicht

Alle reserveringen zijn afgebeld. Grote partijen als bruiloften stonden niet geboekt. Chef-kok en mede-eigenaar Johan van Tongeren is aangeslagen. ‘We hebben hard geknokt maar het is niet gelukt. Er kwamen gewoon niet genoeg gasten. De zaak is dicht. Helaas pindakaas’, zegt hij in De Gelderlander.

Lodewijk XIII verhuisde enkele jaren geleden van een pand aan het dorpsplein naar een groter gebouw aan de Raadhuisstraat. Het plan was ambtieus. Al in de voorbereidende fase zat het flink tegen. De bouw verliep niet volgens plan. Er werd forse vertraging opgelopen met allerlei financiële gevolgen van dien. Dat heeft Van Tongeren uiteindelijk de das omgedaan.

Reageer op dit artikel