nieuws

Restaurant Week groeit hard

Restaurant

De Restaurant Week van DiningCity is hard op weg een nationaal evenement te worden. Het aantal deelnemende restaurants stijgt hard, en de vraag stijgt net zo hard mee. Dinsdagmiddag was de aftrap voor de zomereditie, van 25 tot en met 31 augustus.

Restaurant Week groeit hard

Topchef Ron Blaauw hief in zijn Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel samen met DiningCity-initiatiefnemer Jeroen van den Brink de champagne, om de opening van de website waarop gereserveerd kan worden bevestigen.

‘Ik hoor net dat mijn restaurant binnen een minuut was uitverkocht’, zegt Blaauw even later. Het is de eerste keer dat hij meedoet met de Restaurant Week, maar voor hem is het nu al een succes.

Was het tot nu toe vooral iets voor de drie randstedelijke provincies, intussen sluiten steeds meer restaurants in Gelderland en Noord-Brabant zich aan. Daarmee krijgt het evenement landelijke allure.

100.000 couverts

Vanaf de eerste editie, vorig jaar maart, bleek het uit New York overgewaaide concept een daverend succes. Bij die eerste editie waren alle 50 deelnemende zaken binnen 3,5 uur volgeboekt.

De derde Restaurant Week in maart dit jaar zag al 350 deelnemende restaurants, en registreerde de eerste reserveringsweek ruim 87.000 boekingen. Eind augustus zullen ruim 500 restaurants meedoen, samen goed voor 100.000 couverts.

Revolutie

Ook is het aantal sterzaken gestegen, van zeven naar dertien. Een enquête onder gasten tijdens de vorige restaurantweek bleek overigens dat 70 procent een nieuw restaurant uitprobeert tijdens de week, en dat bijna een derde van de gasten meer dan één keer uit eten ging in die week. De eerste Restaurant Week was dat nog 11 procent.

Dit najaar komt DiningCity met iets nieuws, iets wat volgens Van den Brink een grote revolutie in restaurantland is. Wat het zal zijn, wilde hij gister nog niet zeggen.

Bekijk hier een reportage die Misset Horeca maakte van de aftrap.

Meer berichten over de Restaurant Week:

Reageer op dit artikel