nieuws

Rosmalens restaurant ‘om veiligheid’ gesloten

Restaurant

Restaurant Het Wapen van Rosmalen aan de A59 in de gelijknamige Brabantse plaats is om veiligheidsredenen gesloten. ‘Voorlopig een hele tijd’, zegt Monique Persoons, die sinds 1 juli het restaurant met haar partner José Lago Conrado in eigendom heeft.

Rosmalens restaurant ‘om veiligheid’ gesloten

Sindsdien zijn zowel zijzelf als het restaurant slachtoffer geworden van inbraken, een roofoverval en zelfs een met vuurwapens uitgevoerde gijzeling, schrijft Brabants Dagblad.

Lezers van de krant suggereren dat de vorige eigenaars er iets mee te maken zouden hebben.

Op de site van Het Wapen van Rosmalen staat dat het restaurant, de bistro en het zalencentrum per direct gesloten is, met uitzondering voor een al gepland carnavalsevenement.

Volgens de politie is sinds juni aangifte gedaan van twee inbraken. Persoons: ‘De zaak liep als een trein, we hadden voor het allergrootste deel ook een heel fijn team met het personeel, maar we hebben ook aan den lijve ondervonden waarom Het Wapen altijd al een bepaalde naam had.’

‘Er zijn inbraken geweest, we zijn bedreigd en José is eerste kerstdag zelfs gegijzeld. Een half uur maar, maar dat was genoeg. Ze hebben hem met een pistool gedwongen de kluis te openen. Ja, daar zat veel geld uit. Tel maar na: de banken sluiten op vrijdag en eerste kerstdag viel op dinsdag.’

Ze is nog erg van slag. ‘Het is toch dieptriest als je wordt gedwongen je bedrijf te sluiten. In een maand tijd hebben we vier inbraken gehad.’ Daarmee was de maat vol, en besloot het stel voorlopig de handdoek in de ring te gooien.

Zie ook

Reageer op dit artikel