nieuws

Samenwerking Moshik Roth en Jan de Wit

Restaurant

Moshik Roth van ’t Brouwerskolkje in Overveen gaat nauw samenwerking met Jan de Wit, voormalig sterrenkok van restaurant De Nederlanden in Vreeland. De Wit start een table d’hôte in zijn huis in de Provence in Zuid-Frankrijk.

Samenwerking Moshik Roth en Jan de Wit

Modern ontmoet klassiek. Dat is de strekking van de bijzondere samenwerking tussen de ‘haute cuisine’ van De Wit en moderne kookstijl van Roth. Het nieuws over de samenwerking wordt gemeld door de nieuwsbrief van Culiweb.

Enorme uitdaging
‘Ik ben druk bezig om mijn huis om te “bouwen”, figuurlijk bedoeld natuurlijk, naar een table d’hôte. De naam heb ik al: de “lieu-dit” van mijn huis is Moulin de St. Pons. Ik heb alles een beetje gecombineerd: haute van haute cuisine, table van table d’hôte: wordt nu dus HautTable du Moulin’, aldus De Wit.

De Wit vervolgt: ‘Mijn gerechten worden dooraderd, zeg maar, met enkele nieuwe technieken van Moshik. Ik wil het op dit moment nog uitsluitend op reservering vanaf acht tot twaalf gasten gaan doen. En vooral buiten eten natuurlijk, termidden van die geuren van de Provence. Mijn samenwerking in de Provence met Moshik is een enorme uitdaging’.

Reageer op dit artikel