nieuws

Schilo van Coevorden naar Marbella

Restaurant

Schilo van Coevorden wordt kok in het zonnige Spaanse Marbella. Van Coevorden gaat restaurant Schilo leiden in het nieuwe Finca Cortesín golfresort, het vlaggenschip van Stein Hotels and Resorts. Van Coevorden was ‘supervising chef’ bij het College Hotel in Amsterdam

Schilo van Coevorden naar Marbella

Van Coevorden start in mei in het Zuid-Spaanse Marbella. ‘In augustus gaat het restaurant open. Dit project bestaat uit drie bouwfases. De eerste fase, een golfcourt, is klaar. Met de tweede fase, het bouwen van een hotel met villa’s, zijn we nu mee bezig. Daarna komen er nog meer huizen in een derde fase’, aldus Van Coevorden.

Het vertrek van Van Coevorden bij het College Hotel in Amsterdam wordt intern opgevangen. Souschef Pepijn Schut schuift door en wordt executive Chef in charge of Food & Beverage. De 33-jarige Schut werkt sinds de opening in 2005 voor het ‘leerhotel’.

Van Coevorden (39) werkte voor het College Hotel onder meer bij de Belgische topkok Roger Souvereyns en bij Parkheuvel in Rotterdam onder leiding van Cees Helder. Verder kookte hij in Londen en Dubai en maakte hij kennis met de Aziatische keuken. Verder is Van Coevorden bekend van The Dylan (voorheen Blakes) in Amsterdam.

Reageer op dit artikel