nieuws

Serveerster nu gevierd operaster

Restaurant

Eva-Maria Westbroek die als zingende serveerster in dienst was van operarestaurant Pasta e Basta, is in Nederland als operaster doorgebroken. Ze debuteert met de titelrol in de opera Lady Macbeth of Mtsensk van Sjostakovitsj op het Holland Festival.

Serveerster nu gevierd operaster

De uit Sassenheim afkomstige mezzosopraan deed in het verleden – na een periode werkloos te zijn geweest – ervaring op in Pasta e Basta. ,,Daar kon ik tenminste zingen voor publiek”, zegt ze in het Algemeen Dagblad. ,,het heeft me gestimuleerd. De mensen vonden het fijn om mij te horen zingen. Ik kreeg mijn zelfvertrouwen terug.”

Ze ging vervolgens naar Duitsland om daar een succesvolle doorstart van haar carrière te maken. Enkele jaren geleden maakte ze haar come back in Nederland. Sindsdien is haar opmars niet meer te stuiten.

De voormalige serveerster is muzikaal gezien een alleseter. Daarbij heeft ze een voorkeur voor dramatiek. ,,Ik houd van extreme situaties en ga door het vuur om in de huid van een personage te kruipen.”

Reageer op dit artikel