nieuws

Sluis blij met drie sterrenrestaurants

Restaurant

De gemeente Sluis in Zeeland herbergt sinds dinsdag drie sterrenrestaurants. Burgemeester Jaap Sala is er trots op. ‘Ze zijn allemaal geweldig.

Sluis blij met drie sterrenrestaurants

Oud Sluis van Sergio Herman in het stadje Sluis heeft al enige tijd drie Michelinsterren. De Kromme Watergang in Hoofdplaat heeft er eentje. Dinsdag kwam er La Trinité in Sluis bij, met één ster. ‘Sluis herbergt daarmee de top van het Nederlandse restaurantwezen. Het is een bevestiging van de continue hoge kwaliteit van ons toeristische en culinaire product’, aldus de burgemeester van Sluis (24.000 inwoners).

Sala denkt dat zijn gemeente dat onder meer te danken heeft aan de ligging vlak bij Vlaanderen. ‘Daar weten ze wat lekker eten is, maar ook bij ons komt de bourgondische inborst steeds meer naar voren.’

Overzichten Michelinsterren: