nieuws

Sterrenbrigade kookt in San Francisco

Restaurant

Een brigade met internationale chefs heeft in San Francisco bij de Supper Club in San Francisco gekookt. De Nederlandse chef-kok van dit restaurant, Guus Wickenhagen, kreeg versterking van een team dat bijeengebracht van door de Nederlands-Franse topchef Alain Caron.

Sterrenbrigade kookt in San Francisco

Zij kookten een galadiner voor 250 mensen. Het gelegenheidsteam in de keuken bestond naast Caron en Wickenhagen uit de Nederlandse tweesterrenchef Ron Blaauw, de Fransman Jacques Pourcel (Les Jardin des sens, Montpellier, twee sterren) en de Amerikaanse Elizabeth Faulkner.

‘Het was ongelooflijk hoeveel media in Amerika aandacht besteed hebben aan ons diner’, vertelt Caron. De reacties waren goed. Er is zelfs een aanvraag van een ander Amerikaans hotel om ook daar te komen koken.

Naast de Nederlandse delegatie koks was ook de eigenaar van de Supper Club, Bert van der Leden, aanwezig bij het speciale diner.