Sterrenzaak zwicht voor foie gras-protesten

Sterrenzaak zwicht voor foie gras-protesten

Het Engelse tweesterrenrestaurant Midsummer House heeft na aanhoudende protesten en dreigementen van dierenactivisten ganzenlever van de menukaart gehaald. Op advies van de politie gaf chef Daniel Clifford daarmee gehoor aan de eisen van de protestanten.

Maandag nog moest het restaurant in Cambridge een dag dichtblijven nadat de nacht ervoor vernielingen waren aangericht bij het restaurant. Dit vandalisme werd opgeëist door de radicale groepering Animal Liberation Front (ALF), die zei het restaurant aan te vallen zolang het foie gras serveert.

Midsummer House kampte al vaker met protesten, en nu ALF aankondigde meer aanvallen op het restaurant uit te voeren, leek het de lokale politie verstandig op hun eisen in te gaan en de gewraakte delicatesse van de kaart te halen.

‘Voor de veiligheid van mijn gasten en personeel heb ik het gevoel dat ik geen keus heb’, verklaart patron-cuisinier Clifford, die met Heston Blumenthal tot de meest toonaangevende chefs op het gebied van moleculair koken behoort.

‘Het is een zorgwekkende trend dat restaurateurs door het strafbare gedrag van extremisten gedwongen zijn tegen hun wil beslissingen te nemen’, zegt Clifford op de website Caterer.

Zie ook:

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.