nieuws

Sterrenzaken doen mee met Serious Request

Restaurant

Horeca draagt traditioneel veel bij aan de jaarlijkse actie Serious Request van radiostation 3FM. Dit jaar doet een drietal sterzaken ook een duit in het zakje door arrangementen te veilen voor het goede doel.

Sterrenzaken doen mee met Serious Request

Onderdeel van Serious Request, waarbij dit jaar geld wordt opgehaald voor moeders in oorlogsgebieden, is een veiling. Tweesterrenzaak Beluga biedt een chefsarrangement aan, sterrestaurants Vermeer in Amsterdam en De Saffraan in Amersfoort hebben allebei een diner aan de chef’s table ter veiling aangeboden.

Het arrangement bij Beluga staat op dit moment, na 60 biedingen, op €2.170. Het diner aan de chefs table van Vermeer is vooralsnog €1.540 waard, bij De Saffraan wordt nu €560 geboden voor een diner op 1e Kerstdag aan die chefs table.

Verdubbelen

Het Glazen Huis staat dit jaar in Leiden, daar doet bijvoorbeeld hotel Holiday Inn mee met de actie. Gasten kunnen bij het afrekenen van hun nota aangeven of ze geld willen doneren aan Serious Request, het hotel verdubbelt dan hun donatie.

3FM organiseert elk jaar in samenwerking met het Rode Kruis vlak voor kerst een inzamelingsactie. Elk jaar voor een ander doel en elk jaar vanuit een andere stad. Drie dj’s van het radiostation zitten een week opgesloten in een glazen huis, van waaruit ze 24 uur per dag live uitzenden. In die week mogen ze niet eten, al krijgen ze wel een scala aan smoothies en shakes. Doel is zoveel mogelijk geld ophalen, door middel van acties van luisteraars en bedrijven, door middel van de veiling en met donaties in ruil voor een verzoekplaat. Vorig jaar werd uiteindelijk bijna €7,5 miljoen opgehaald.

Reageer op dit artikel