nieuws

Thaise keuken is ‘hot

Restaurant

Het aantal Thaise restaurants in Nederland is in tien jaar verdrievoudigd. Ook de Zuid-Europese keuken doet het goed, terwijl er bijna geen Chinese restaurants bijkomen. Dit blijkt uit cijfers die Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vandaag bekend maakte.

Thaise keuken is ‘hot

Sinds 1996 is het aantal Thaise restaurants toegenomen van 47 naar 139, en ook de Japanners doen het goed, van 49 naar 121.

Italiaans, Grieks, Spaans, Portugees en Turks, door KHN bij elkaar geveegd op de hoop ‘Zuid-Europees’, groeit ook gestaag in populariteit. Op dit moment kun je in ruim 2100 restaurants in Nederland terecht voor die Zuid-Europese keuken, 45 procent meer dan in 1996.

Opvallend is dat het aantal Chinees-Indische restaurants de afgelopen tien jaar tijd nauwelijks is veranderd, het zijn er nu 2178, zes meer dan toen.

Herbeleven

Leo van Eeghem, sectorvoorzitter restaurants binnen KHN ziet een trend: ‘Steeds meer mensen gaan op vakantie naar het buitenland. Restaurants met een buitenlandse keuken maken het voor deze groep mensen mogelijk hun vakantie als het ware te herbeleven.’

Reageer op dit artikel