nieuws

Thérèse Boer wil wijnbar

Restaurant

Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle wil graag een wijnbar toevoegen aan het imperium van haar en echtgenoot Jonnie Boer. Voor een locatie is ze niet aan Zwolle gebonden. ‘Amsterdam mag ook.

Thérèse Boer wil wijnbar

De wijnbar heeft in het hoofd van gastvrouw Thérèse Boer al vastomlijnde vormen. ‘Een leuke inloop. Laagdrempelig, met vijftig wijnen die je per glas kunt bestellen. Goedkope, maar ook grote wijnen. Zodat een klant ook eens één glas Mouton Rothschild kan bestellen.’

Wijn opleiding

Dit zegt Boer (38) in een interview in de Amsterdamse krant Het Parool. In het zelfde gesprek uit ze een tweede wens: oenoloog worden. ‘Een pittige opleiding, maar dan mag je wel zelf wijn maken. Dat zou ik graag op mijn oudere dag willen doen. Als we meer tijd hebben, samen op een boerderijtje.’ Een eigen wijnlijn heeft ze al wel, maar die wordt niet door haarzelf gemaakt.

Wijnbereiding

Een oenoloog is een wijnbouwtechnisch ingenieur, iemand met een diploma behaald aan een instelling voor wetenschappelijk onderwijs. Binnen de oenologie spelen met name de biochemische aspecten van de wijnbereiding een prominente rol.