nieuws

Van Scheppingen verlaat De Grië na conflict

Restaurant

Ton van Scheppingen, de grote man achter sterrestaurant De Grië op Terschelling, vertrekt naar het paar kilometer verderop gelegen Golden Tulip Resort Schylge. Van Scheppingen verlaat De Grië na 23 jaar wegens een verregaand conflict met het interim-management van Paal 8 Hotel aan Zee.

Van Scheppingen verlaat De Grië na conflict

Van Scheppingen runde jarenlang restaurant De Grië op Oosterend, het meest oostelijke dorp op Terschelling. In 2006 verhuisde hij met het restaurant naar het nieuw gebouwde Paal 8 Hotel aan Zee op West-Terschelling. Van Scheppingen was er f&b-manager. Joos van Strien de chef-kok.

Na het verliezen en een jaar later weer terugwinnen van de felbegeerde Michelinster, heeft Van Scheppingen enkele weken geleden de deur bij De Grië na 23 jaar achter zich dichtgetrokken. Ook mede-eigenaar Han Leereveld is er weg.

Verbouwen

Van Scheppingen zou weg zijn uit angst dat het interim-management van Paal 8, aangesteld na matige resultaten van het hotel, restaurant De Grië niet op de oude voet zou willen doorzetten. Geheel onterecht, zo laat interim-manager Peter Miedema weten.

‘Ton was bang dat we het laagdrempeliger willen maken. Maar dat is onjuist. We willen het restaurant juist verbeteren. In januari gaan we verbouwen en de inrichting luxueuzer maken. Verder hebben we een nieuwe f&b-manager, vinoloog Edward Kruif’, aldus Miedema.

Gevoelig

Van Scheppingen gaat samen met Leereveld aan de slag bij Golden Tulip Resort Schylge, net buiten het dorp West-Terschelling, op enkele kilometers afstand van Paal 8 Hotel aan Zee. Over zijn vertrek bij De Grië wil hij niet veel kwijt vanwege ‘juridische zaken’.

Van Scheppingen: ‘Het ligt nogal gevoelig hier op Terschelling. Het heeft te maken met een verregaand conflict met het interim-management. We verschillen van mening over de toekomstvisie’.

Grote plannen

Met Golden Tulip Resort Schylge hebben Van Scheppingen en Leereveld grote plannen. De keuken en het restaurant gaan flink op de schop. Daarmee krijgt Terschelling er in korte tijd twee restaurants (De Grië en Schylge) in een straal van een paar kilometer met grote verbouwingsplannen bij.

Zie ook

Reageer op dit artikel