nieuws

Volop animo voor mobiele Bartending Academy

Restaurant

Veel belangstelling voor de dagelijkse cocktailtrainingen die Bols verzorgt met de mobiele Bartending Academy op het L.A.B.

Volop animo voor mobiele Bartending Academy

Het L.A.B. mag dan een beetje wegstopt zijn in de hal vol met leveranciers van fast-food producten, aan belangstelling voor dit gedeelte waar aandacht is voor trendsettende horeca, geen gebrek. Philip Duff heeft dan ook maar kort tijd voor een praatje. Dagelijks verzorgen hij en zijn collega’s korte trainingen met de mobiele Bols Bartending Academy. De tijdelijke dependance van de cocktailschool van Bols in Amsterdam moet vanaf nu vaker het land in gaan, vertelt Duff. Verantwoordelijk voor de gang van zaken bij de Bartending Academy. ‘We willen hiermee op de belangrijkste horecabeurzen en evenementen staan.’

Sinds de opening van de Bols Bartending Academy loopt het storm. Zowel voor de 4-daagse trainingen als de Masterclasses is veel belangstelling. De academy is uniek in zijn soort en werpt volgens Duff inmiddels zijn vruchten af. ‘Het niveau van de cocktailshakers in Nederland gaat echt omhoog’, weet hij. Op het L.A.B. kunnen belangstellenden even ‘snuffelen’ aan het echte werk. In twintig minuten leren ze de basisbegrippen van het shaken. ‘Het kost ze vijf minuten om het eerste drankje te maken. Het tweede gaat al in drie minuten. Kun je nagaan hoe snel het gaat na vier dagen.’

Kwaliteit, snelheid en efficiency zijn volgens Duff de basis van gezelligheid. ‘Als de mensen niet lang hoeven te wachten op hun drankje hebben ze een leukere avond.’ Dan verontschuldigt hij zich en springt weer achter de bar. Twee nieuwe studenten staan al te wachten op hun eerste uitleg.

Meer nieuws van de Horecava: