nieuws

Walvissushi doet restaurant sluiten

Restaurant

Een Californisch restaurant dat door het Amerikaanse gerecht vervolgd wordt omdat het sushi’s van walvis verkocht, doekt de zaak uit eigen beweging op.

Walvissushi doet restaurant sluiten

The Hump in Santa Monica en de chef van het restaurant, Kiyoshiro Yamamoto, worden vervolgd voor de ‘illegale verkoop van producten afkomstig van een zeezoogdier’, in dit geval noordse vinvis, een walvissoort die door de Amerikaanse wet beschermd wordt.

‘The Hump hoopt dat het, door zijn deuren te sluiten, de aandacht van het publiek kan helpen vestigen op de verwoestende effecten van illegale walvisjacht op het ecosysteem’, schrijven de zaakvoerders op hun website.

Ze riskeren een jaar cel en 200.000 dollar boete, de chef kan een boete van 100.000 dollar krijgen.