nieuws

Wereldwijd koffie-event SCAE naar Maastricht

Restaurant

De Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) komt naar Nederland. Van 22-24 juni 2011 vinden de beurs, kampioenschappen, congres en workshops plaats in Maastricht.

Wereldwijd koffie-event SCAE naar Maastricht

De stad verwacht per dag ongeveer drieduizend bezoekers, die komen vanaf de vluchthavens van Brussel en Düsseldorf. De stad heeft zich extra ingespannen om haar bereikbaarheid te vergemakkelijken, door welkomst-balies te plaatsen op die luchthavens. Ook rijdt er een shuttlebus naar Maastricht.

De SCAE is een groot evenement met veel verschillende kampioenschappen, bijvoorbeeld het koffie proef kampioenschap, het koffie-cocktail-kampioenschap, een kampioenschap voor het bereiden van Turkse koffie en nog een kampioenschap in melkkunst in de koffie.

Het initiatief voor het werven van dit evenement kwam van Albert Berghof van Blanche Dael Coffeelovers. Samen met mensen van de MECC Maastricht en het Maastricht Congres Bureau is het uiteindelijk gerealiseerd.

Reageer op dit artikel