nieuws

Wijnpenning voor Jan Jansen

Restaurant

Wijnadviseur Jan Jansen van Wijnimport J. Bart in Purmerend heeft de Wijnpenning van het Productschap Wijn ontvangen voor zijn belangrijke verdiensten voor het Noordhollandse familiebedrijf.

Wijnpenning voor Jan Jansen

Volgens directeur Henk Bart beschikt Jansen over een ‘encyclopedische kennis’ op wijngebied. ‘Hij is een waar klankbord op het gebied van wijn, het klimaat van een wijngebied, de historie en de producenten,’ aldus Bart.

Jansen’s grote voorkeur ligt bij Italië met zijn duizenden kleine producenten en honderden verschillende druivenrassen. In Misset Horeca zei Jansen ooit over zijn voorliefde: ‘Van origine zijn Italiaanse wijnen, frisser. Eenvoudigweg omdat wijn oorspronkelijk zo smaakt. En Italianen houden van eenvoud.’ Jansen is vinoloog van de wijnacademie en treedt in Misset Horeca met zekere regelmaat op als wijndeskundige.

Jansen is al al sinds 1 januari 1976 in dienst is bij J.Bart. Bij de onderscheiding behoren een zilveren gegraveerde penning, een draaginsigne en een oorkonde.

Reageer op dit artikel