nieuws

Wine Professional wil uitrol naar buitenland

Restaurant

Jan van Lissum wil Wine Professional ook in het buitenland gaan houden. De organisator van de Nederlandse wijnbeurs denkt aan Hongarije en Zuid-Afrika. Hongarije is het meest concreet en kan zelfs dit jaar al plaatsvinden.

Wine Professional wil uitrol naar buitenland

De expansieplannen onthulde Van Lissum aan MissetHoreca.nl op de laatste dag van Wine Professional in het RAI complex in Amsterdam.

‘Al jaren heb ik goede contacten in Hongarije. Doordat mijn kinderen meer op de voorgrond gaan treden in ons familiebedrijf, is er voor mij meer ruimte om aan het buitenland te denken’, aldus Van Lissum.

In Hongarije heeft Van Lissum nauwe contacten met de topgastronomie en de wijnbranche. ‘Ik denk dat we dit jaar in Boedapest al een Wine Professional kunnen gaan houden. We hebben er stevige locale partners, allemaal officiele partners. Dus dat ziet er veelbelovend uit’.

Iets minder concreet maar nog wel serieus is Zuid-Afrika. Van Lissum denkt aan een soort van tour van Wine Professional door het land. ‘Je moet denken aan Johannesburg en Kaapstad met inbreng van Nederlandse chefs. Die laten we dan overkomen’.

‘Voordeel is dat we de know how hebben om een wijnbeurs te organiseren. Pittig is het wel omdat ik weet hoeveel uren er zitten in het organiseren van een beurs. Maar een uitrol van Wine Professional gaat er wat mij betreft zeker komen’.