nieuws

Zwitserse driesterrenkok leidt wedstrijd Bocuse D’Or Europe

Restaurant

Philippe Rochat van restaurant d’Hotel de ville in het Zwitserse Crissier leidt de wedstrijd om de Bocuse D’Or Europe op 7 en 8 juni in Genève.

Zwitserse driesterrenkok leidt wedstrijd Bocuse D’Or Europe

Het is de tweede keer dat er een Europese voorronde is in de kookcompetitie die geïnitieerd is door de befaamse Franse driesterrenchef Paul Bocuse. Twee jaar geleden was Noorwegen gastland voor de wedstrijd. Nu is Zwitserland aan zet.

Rochat laat op de officiële wedstrijdwebsite van Bocuse D’Or weten het ‘een privilege en eer’’ te vinden om als wedstrijdleider te mogen optreden. ,De competitie is open’, vindt de driesterrenkok die elke kandidaat aanmoedigt om zijn keuken laten ‘triomferen’.

Rochat zal samen met een Europese jury van 19 topchefs uit de 20 deelnemende landen de kandidaten beoordelen. Verspreid over twee wedstrijddagen zullen de deelnemers aan de Europese kookwedstrijd uit maken wie door mag naar de mondiale finale in Lyon, op 25 en 26 januari 2011. De twaalf beste chefs plaatsen zich voor deze strijd om de Bocuse D’Or.

Namens Nederland zal Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harlingen koken samen met zijn commis Jan Smink (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) en coach Leendert Klaassens (Stenden University, Leeuwarden). Opdracht is het bereiden van een visschotel met heilbot en een dis met kalfsvlees.

Naast Nederland nemen deel: Duitsland, Oostenrijk, België, Kroatië, Denemarken, Spanje, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, IJsland, Italië, Malta, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Rusland, Slowakije, Zweden en Zwitserland.

Reageer op dit artikel