nieuws

Zwolle jaar lang ‘hoofdstad van de smaak

Restaurant

Zwolle wordt vanaf deze week een jaar lang de Nederlandse ‘hoofdstad van de smaak’. Hoogtepunt in dat jaar is het organiseren van activiteiten in het kader van de landelijke campagne Week van de Smaak, die van 22 t/m 28 september gehouden wordt.

Zwolle jaar lang ‘hoofdstad van de smaak

In de Week van de Smaak is vooral veel aandacht voor ambachtelijk bereide producten, biologische producten, streekproducten, seizoensproducten en bijzondere en vergeten ingrediënten en smaken.

Zwolle is dan, als nationale Hoofdstad van de Smaak, het epicentrum waar producent en consument elkaar ontmoeten, in de vele restaurants, speciaalzaken en ambachtelijke bedrijven in de stad en de omgeving.

De campagne ‘Zwolle Hoofdstad van de Smaak 2008′ begint met een presentatie tijdens de beurs MID lifestyle, van 3 tot en met 6 april in de IJsselhallen in Zwolle, meldt TouRPress. Daar presenteren Slow Food Zwolle, VVV Zwolle en Vechtdalproducten/St. Dianthus zich met (ambachtelijke) producten, proeverijen, brochures en smakelijke acties.