nieuws

Souschef Noma wil restaurant in Antwerpen

Restaurant

De Belgische souschef van Noma in Kopenhagen wil deze zomer een eigen restaurant beginnen. De 26-jarige Yannick Van Aeken en zijn Ierse vriendin zijn op zoek naar een pand in Antwerpen, schrijft de Gazet van Antwerpen.

Souschef Noma wil restaurant in Antwerpen

Yannick Van Aeken koos er heel bewust voor om zijn vleugels uit te slaan in Skandinavië, aldus het artikel. Vijf jaar geleden kwam hij terecht bij Noma in het Deense Kopenhagen, dat maandag 30 april voor de derde opeenvolgende keer op nummer 1 stond in de The Best 50 World’s Restaurants van het Britse vakblad Restaurant Magazine. Van Aeken werkt inmiddels als souschef van René Redzepi.

Komende zomer wil hij, samen met zijn Ierse vriendin, op eigen benen gaan staan. Van Aeken heeft naar eigen zeggen ongelooflijke dingen geleerd van chef-kok René Redzepi, maar wil geen kopie worden van zijn leermeester. Waar het hem om gaat, zijn een eigen stijl, originaliteit en lekker tegen betaalbare prijzen. Ze zijn nog wel op zoek naar een geschikt pand in Antwerpen.

Reageer op dit artikel