Lucas Rive** ambassadeur ROC Amsterdam

Lucas Rive** ambassadeur ROC Amsterdam

Tweesterrenkok Lucas Rive (De Bokkedoorns, Overveen) is sinds deze maand ambassadeur van het ROC van Amsterdam en de horecaopleiding.

Rive gaat het komende schooljaar tien keer een workshop of activiteit met de leerlingen van de horecaopleiding verzorgen. Woordvoerder Hans Bijlsma van ROC van Amsterdam laat weten dat de school erg content is met de komst van de tweesterrenchef en oud-leerling.

'We willen Lucas Rive ook voor onze mbo-opleidingen inzetten. Het is mooi dat we met zo'n topper kunnen werken.' Naast Rive werkt de school ook met andere toppers uit hun vak zoals voormalig voetballer Johan Cruyff, interieurdeskundige Jan des Bouvrie en musicalster Frank Sanders.

Nieuwe directeur

Naast de komst van Rive, heeft de afdeling Horeca, Toerisme, Brood en Banket en hotelschool sinds 1 september een nieuwe directeur: Elvire Biegel.

Verkorte opleiding kok

Daarnaast is per september een 25-tal voormalige havisten aan een nieuwe, verkorte opleiding voor kok begonnen onder leiding van docent Jeroen Zwiers. 'Ze krijgen minder theorie omdat ze dat sneller oppikken en meer praktijklessen op school.' Bijlsma vermoedt dat de nieuwe aanwas leerlingen mede door de kookprogramma's op tv komt.