nieuws

Internationale prijzen voor teams Koksgilde

Restaurant

Het Koksgilde nationaal team en het jeugdteam zijn tijdens de Culinary Olympics in het Duitse Erfurt in de prijzen gevallen. Ze behaalden op verschillende onderdelen zowel zilver als brons. De teams gingen de strijd aan met 52 landenteams. Zweden won de competitie, zowel de warme als de koude klasse.

Internationale prijzen voor teams Koksgilde

Het Koksgilde Nationaal Team scoorde zilver voor het koude buffet en de warme keuken. Het jeugdteam wist brons te bereiken voor het koude buffet en zilver voor de warme keuken.

Waldrik Kremer, chef d’équipe van het Nationaal Team: ‘We zijn enorm trots op de prestaties van beide teams. Er deden 52 landenteams mee en dan is deze score fenomenaal. Over de jaren heen bezet het nationaal Team een achtste plaats op de wereldranglijst. We zijn met stip gestegen. De beoordeling van de jury was dit jaar erg streng. De lat lag bijzonder hoog. Ons team kon geweldig met de druk omgaan, vooral in de warme keuken, waar een top driegangendiner voor 100 personen moest worden verzorgd.’

Dit jaar ging voor het eerst een bus met dertig supporters mee naar Erfurt om de teams aan te moedigen. De KoksOlympiade, de Olympische spelen voor landenteams, vindt een maal in de vier jaar plaats en wordt georganiseerd door de wereldorganisatie van chef koks, de WACS.

Bekijk hier foto’s van de kookwedstrijd.

 

Klik hier voor de samenstelling van de Koksgilde teams.

Reageer op dit artikel