nieuws

Michelin let scherp op Bokkedoorns en &Samhoud

Restaurant

Werner Loens laat zijn inspecteurs komend jaar extra goed letten op tweesterrenrestaurants De Bokkedoorns en &Samhoud Places. Als ze dit jaar niet aan de verwachting voldoen, gaat er voor 2014 een streep door de tweede ster.

Michelin let scherp op Bokkedoorns en &Samhoud

Dat geldt natuurlijk voor alle tweesterrenzaken, maar deze twee liggen wat Loens betreft extra onder het vergrootglas. Moshik Roth opende pas enkele maanden terug zijn nieuwe zaak in Amsterdam, maar is wel bij Michelin op bezoek geweest om de verhuizing te bespreken, zegt Loens.

‘Toch hebben daar enkele internationale inspecteurs kunnen eten. Zelf ben ik niet geweest’, zegt Loens. ‘Wat hij doet in Amsterdam is op hetzelfde niveau als hij deed in Overveen. Dit jaar zullen we zien of hij dat ook bevestigt. War hij nu zit, zal hij toch een andere manier van werken moeten hanteren. We gaan zien of hij daar continuïteit in kan aanbrengen. Maar zijn twee sterren staan buiten kijf.’

Ook De Bokkedoorns kan extra bezoeken tegemoet zien. De aankondiging van het vertrek van Lucas Rive kwam voor Michelin te laat, de gids was al gedrukt, zegt Loens. Maar Menno Post zal moeten bewijzen het niveau vast te kunnen houden. ‘Die jongen heeft lang twee sterren gedragen. Dit jaar wordt spannend. We zullen een aantal keer gaan eten om te zien of het niveau twee blijft. Als dat niet zo is, halen we hem eraf, zo eenvoudig is dat.’

Reageer op dit artikel