nieuws

Spitskool centraal bij wereldrecordpoging

Restaurant

Nederlandse chefs doen maandag 3 december gezamenlijk een poging het wereldrecord bereiding met spitskool te breken. Op initiatief van Gastronomixs worden bij Koppert Cress in Monster – als het goed is – meer dan 110 bereidingen gekookt en gefotografeerd.

Spitskool centraal bij wereldrecordpoging

Een spontane uitnodiging begin november leidt tot een serieuze recordpoging op maandag 3 december. Culinair kennisplatform Gastronomixs, een initiatief van Jeroen van Oijen en Inge Meijs, nodigde chefs uit zoveel mogelijk bereidingen van spitskool in te zenden.

‘De reacties waren overweldigend’, aldus Jeroen van Oijen. Na een strenge voorselectie bleven ruim 100 verschillende bereidingen van spitskool over. Deze worden – als het goed is – maandag 3 december bij Koppert Cress in Monster bereid en gefotografeerd.

Voor Van Oijen is de gezamenlijke recordpoging het bewijs dat de Nederlandse gastronomie klaar is om intensief kennis met elkaar te gaan delen. ‘Volgens mij het belangrijkste ingrediënt voor vooruitgang.

De recordpoging vindt maandag plaats van 10.00 tot 18.00 uur en meer dan zestig chefs verlenen er hun medewerking aan. Tegelijkertijd vindt een tweetjam plaats. Belangstellenden kunnen alles volgen via een livestream (klik hier).

Reageer op dit artikel