nieuws

Nederland gastheer EK Chinese keuken

Restaurant

Nederland is dinsdag 4 december gastheer van het Europees kampioenschap Chinese keuken. Bij Wok De Mallejan in Maarssen, de winnaar van vorig jaar, strijden deelnemers uit heel Europa om medailles tijdens de wedstrijd, die binnen de Chinese wereld wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze.

Nederland gastheer EK Chinese keuken

‘Dit Europese kampioenschap voor Chinese kookkunst is een van de meest prestigieuze in de Chinese restaurantwereld’, zo laat Liping Lin weten namens de organisatoren Phoenix TV, Wok De Mallejan in Maarssen en de World Association of Chinese Cuisine (WACC).

De wedstrijd is bedoeld om de topchefs uit de Chinese keuken zo goed mogelijk te positioneren op de Europese markt. Omdat Wok De Mallejan uit Maarssen vorig jaar met de titel aan de haal ging, is Nederland in 2012 gastheer en komen koks uit heel Europa naar ons land om medailles te winnen.

Demonstraties van Meesterchefs

Rondom de wedstrijd zijn er demonstraties van twintig Meesterchefs uit China. Ook Nederlandse kok verlenen hun medewerking, onder hen Paul van Waarden, Herman den Blijker en Alain Caron. Zij filosoferen over de keuken binnen het thema ‘East meats West’.

De wedstrijden starten dinsdag 4 december om 10.00 uur, de prijsuitreiking en sluitingsceremonie staan gepland vanaf 19.00 uur.

Reageer op dit artikel