nieuws

Ron Blaauw krijgt internationale award

Restaurant

Ron Blaauw heeft afgelopen weekend als eerste Nederlander de Italiaanse Villa Massa Award gekregen. De Nederlandse chef krijgt de Award als beste buitenlandse chef voor zijn gastronomische kwaliteiten.

Ron Blaauw krijgt internationale award

‘Een buitengewone eer. Natuurlijk is het altijd leuk om internationale erkenning te krijgen, zei Ron Blaauw (45) kort na de uitreiking tegen de media die aanwezig waren in het Italiaanse Sorrento.

Blaauw kreeg een bronzen sculptuur van citroenen met daarop een salamander. Andere buitenlandse chef-koks die de prijs eerder ontvingen, zijn de Duitser Heinz Beck en de Russen Vitaliy Karsaev en Alexander Filin.

Voetbal

De uitreiking van de Villa Massa Award viel zaterdagavond gelijk met de wedstrijd Ajax-PSV. Ron Blaauw zou die avond koken in zijn nieuwe restaurant in de Amsterdam Arena ‘Blaauw on the Fifth’ maar moest dat laten schieten vanwege de award uitreiking. De wedstrijd heeft hij via internet gevolgd.

De Villa Massa Awards zijn onderdeel van het Giornate Gastronomiche Sorrentine, de gastronomische dagen van Sorrento, waar de Italiaanse keuken en diens puurheid en eenvoud worden gevierd.

Reageer op dit artikel