nieuws

Crowdfunding voor realisatie kraanwater-app

Restaurant

KRNWTR wil een app ontwikkelen die aangeeft welke horecazaken in Nederland kraanwater serveren. Om deze te realiseren, is het crowdfunding-platform One Planet Crowd ingeschakeld. De initiatiefnemers hebben 10.000 euro nodig en doen een beroep op consumenten.

Crowdfunding voor realisatie kraanwater-app

‘De KRNWTR-app maakt inzichtelijk welke horecazaken in Nederland kraanwater serveren en welke niet’, zo laten Tom Niekamp van KRNWTR weten. KRNWTR pleit er al langer voor om kraanwater in de horeca op de kaart te zetten.

‘Gebruikers kunnen zelf aangeven of ze in een restaurants kraanwater hebben gekregen en wat ze van het kraanwaterbeleid vinden’, aldus Niekamp. ‘Met de app beloon je de ondernemer die het goed doet en kun je iets doen aan je ergernis als die geen kraanwater schenkt.’

Voor de ontwikkeling van de applicatie is 10.000 euro nodig. Om dat bedrag bijeen te krijgen, maakt KRNWTR gebruik van het crowdfunding-platform One Planet Crowd. Belangstellenden kunnen vanaf 2,50 euro investeren. Op die manier hoopt KRNWTR het laagdrempelig te houden.

Waterbedrijf Vitens meldde recent dat restaurantgasten bereid zijn om ongeveer een euro te betalen voor een karaf gekoeld kraanwater. Van deze gasten bestelt 6 procent altijd kraanwater. Spadel, leverancier van Bru en Spa, liet in een reactie weten dat leidingwater de smaak van wijn of een gerecht negatief kan beïnvloeden.

Meedoen kan tot 1 maart. De ambitie is om de nieuwe kraanwater-app te lanceren op wereldwaterdag, vrijdag 22 maart.

Serveert u kraanwater of flessenwater? Discussieer mee in onze LinkedIn-groep.

Reageer op dit artikel