nieuws

Jonnie Boer opent restaurant Adrian Zarzo Habraken

Restaurant

Jonnie Boer, driesterrenchef van De Librije in Zwolle heeft zondag 20 januari het nieuwe restaurant van zijn voormalige werknemer Adrian Zarzo Habraken in Eindhoven geopend. Zarzo Habraken maakte in zijn tijd bij De Librije de overstap van de witte naar de zwarte brigade.

Jonnie Boer opent restaurant Adrian Zarzo Habraken

‘Adrian Zarzo is divers, creatief en weet alles van de keuken. Hij kan in z’n eentje het bedrijf aansturen,’ omschrijven Jonnie en Thérèse Boer hun voormalige personeelslid. Zarzo Habraken werkte in eerste instantie in de keuken van De Librije maar maakte later de overstap van de witte naar de zwarte brigade. Voor hij besloot ondernemer te worden was Zarzo-Habraken sommelier bij sterzaak Ivy in Rotterdam.

Restaurant Zarzo in Eindhoven is gevestigd in het pand aan de Bleekweg waar voorheen LN2 zat. Dit restaurant van chef-kok Ryan Bahadoer is begin van de zomer van 2012 failliet verklaard. Zijn zaak omschrijft Zarzo Habraken als volgt: ‘Centraal staan onze wijnen afgestemd op onze gerechten. Wij voeren een eigentijdse keuken met hier en daar een knipoog naar de klassieke Spaanse keuken waar mijn roots liggen.’

Eerder zei hij tegen Misset Horeca al vanaf zijn veertiende te dromen van een eigen restaurant.  Mijn ouders hebben altijd in de horeca gewerkt en ik heb vanaf mijn 12de tot mijn 17de in Eindhoven gewoond. Vandaar mijn keuze voor Eindhoven.’

Reageer op dit artikel