nieuws

Joris Bijdendijk drie dagen chef van Food Film Festival

Restaurant

Joris Bijdendijk, sinds november 2012 chef van Restaurant Bridges in hotel The Grand, kookt in maart drie dagen op het derde Food Film Festival. Bijdendijk heeft de ambitie om te koken met producten alleen uit Nederland.

Joris Bijdendijk drie dagen chef van Food Film Festival

Joris Bijdendijk is al langer verbonden aan het Food Film Festival. Hij gaat drie dagen koken in de keukens van Studio K in Amsterdam waar het filmfestival plaatsvindt.Hij doet dit samen met Samuel Levie, de oprichter van de initiatiefnemer van het Food Film Festival, de Youth Food Movement, en Oliver Rowe. De chefs hebben de ambitie alleen te koken met Nederlandse producten. ‘En dat zal niet meevallen in maart, zegt Joris Lohman. Lohman is voorzitter van de Youth Food Movement. De chefs serveren ontbijt, lunch en diner. Reserveren vooraf is niet mogelijk.

Naast films over eten zijn er diverse debatten, waaronder het Grote FFF debat over genetische modificatie. Alain Caron leidt een K’eetquiz waarin kinderen van 8 tot 11 jaar hun kennis over voedsel testen. Ook zijn er diverse food trucks aanwezig en zijn er workshops, bijvoorbeeld over koken met bijvangst.

Het Food Film Festival vindt plaats van 22 tot en met 24 maart in Amsterdam, Studio K en in het Filmtheater Kriterion. Het is een initiatief van de Youth Food Movement, de jongerenorganisatie van Slow Food. Het volledige programma wordt half februari bekend gemaakt.