Peter Klosse start stichting Ik Kook Bewust

Peter Klosse start stichting Ik Kook Bewust

Een eigen horeca- en foodserviceplatform voor de bevordering van het gebruik van eerlijke en pure producten. Dat is het idee achter de stichting Ik Kook Bewust, een initiatief van lector Gastronomie en restaurateur Peter Klosse.

Lekker, gezond en puur zijn volgens Peter Klosse, eigenaar van De Echoput in Hoog-Soeren en lector Gastronomie, de begrippen waar het bij de stichting Ik Kook Bewust om draait. Klosse heeft het initiatief genomen voor ‘een onafhankelijk platform voor de bevordering van gezonde voeding’.

Klosse wil op die manier via internet seizoensgebonden, gezonde en natuurlijke producten in de horeca en de zorg promoten. ‘Het gaat in de eerste plaats om de verbetering van de distributie en het aanbod. Nu ziet een chef vaak pas bij de groothandel welke nieuwe producten van het land zijn gekomen. Via onze website krijgt hij de kans om dat voortaan vooraf te weten.’

Het initiatief van Klosse wordt onderschreven door onder andere de koks Angélique Schmeinck, Albert Kooij, Edwin Vinke en Nel Schellekens.