nieuws

Restaurant At Sea van Paul van Waarden failliet

Restaurant

At Sea in Scheveningen is failliet. Het restaurant van Paul van Waarden draait door in faillissement in de hoop een geïnteresseerde partij te vinden, zo laat zijn compagnon René Michielsen weten aan MissetHoreca.nl. Machielsen vertelt ook dat er geen doorstart komt van voormalig sterrestaurant Paul van Waarden in Rijswijk.

Restaurant At Sea van Paul van Waarden failliet

‘Voor de gasten is het op dit moment business as usual’, zo laat René Michielsen weten aan MissetHoreca.nl. ‘De bv At Sea is failliet verklaard, maar het restaurant draait door in faillissement. Hoewel het in dit geval gek klinkt, was het restaurant wel succesvol en het is makkelijker over te nemen als de deuren open blijven. We hebben voor wat betreft de kostenstructuur het tij niet op tijd kunnen keren.’

Stephan Nijst

Volgens Michielsen zijn er biedingen gedaan. ‘Het restaurant is vanwege het faillissement echter niet meer in handen van Paul en mij, maar van de curator. Er is een begroting gemaakt tot het eind van het jaar en de financiën worden dagelijks bekeken. Het personeel wordt voorlopig betaald door uitkeringsinstantie UWV.’

De keuken van het restaurant staat onder leiding van Stephan Nijst, die vorig jaar oktober terugkeerde op het oude nest. Hij werkte in de keuken van restaurant Paul van Waarden in Rijswijk toen het in 2002 door Michelin werd bekroond met een ster.

Paul van Waarden

Eind maart sloot restaurant Paul van Waarden in Rijswijk de deuren. Van Waarden en Michielsen gaven toen aan hard te werken aan een doorstart. ‘Die komt er niet’, zo laat Michielsen desgevraagd weten.

‘We hebben er twaalf jaar, waarvan tien jaar in het bezit van een Michelinster, onze ziel en zaligheid in gestoken, maar een doorstart zit er niet in’, aldus Michielsen. ‘De horecawereld is veranderd.’ Vorig jaar november verloor de Rijswijkse eetgelegenheid de ster, volgens Van Waarden kwam dat besluit ‘als een donderslag bij heldere hemel’.

In september 2012 opende Van Waarden in samenwerking met Henk Au en John Chau aan de Stadhouderslaan De Keuken van Van Waarden Azië.