nieuws

Restaurant Sonoy* per 1 juli 2013 dicht

Restaurant

Paul van Staveren stopt per 1 juli met Restaurant Sonoy in de oude watertoren in Emmeloord. Van Staveren heeft een regeling getroffen met de gemeente Emmeloord. Aanleiding is een reeks van problemen met aanhoudende lekkage in de veelbesproken poldertoren.

Restaurant Sonoy* per 1 juli 2013 dicht

In de regionale krant De Stentor staat te lezen dat de gemeenteraad heeft besloten dat Van Staveren een afkoopsom van twee ton meekrijgt en dat een huurachterstand van € 75.000 wordt kwijtgescholden. Voorwaarde voor deze gelden is dat Sonoy afziet van het indienen van een schadeclaim.

Het met één Michelinster bekroonde Restaurant Sonoy stopt per 1 juli. Wat Van Staveren gaat doen, is nog niet bekend. Wel wil hij het liefst doorgaan met Sonoy op een andere locatie in de omgeving van Emmeloord. De naam Sonoy blijft na 1 juli gewoon in de lucht. ‘Sonoy blijft telefonisch bereikbaar en de website blijft in de lucht’, aldus Van Staveren in de regionale krant.

Paul van Staveren verplaatste ruim vier jaar geleden zijn restaurant over van Blokzijl naar Emmeloord. Met de verhuisde wilde hij minder afhankelijk worden van het toeristenseizoen waarmee Blokzijl te kampen heeft.

De vier medewerkers van Restaurant Sonoy hebben inmiddels een nieuwe baan gevonden. Vanochtend werd bekend dat souschef Wesley Tolman per 1 juni aan de slag is gegaan bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag.

Reageer op dit artikel