nieuws

Nederlandse sterchef opent restaurant in Rhenen

Restaurant

De Nederlandse sterchef Niels Minkman en zijn partner Janneke Eerbeek beginnen in Rhenen restaurant Het Oude Gemeentehuis. Het paar was de afgelopen zes jaar actief in Zwitserland, waar Minkman een Michelinster kookte in hotel-restaurant Panorama in Mollens.

Nederlandse sterchef opent restaurant in Rhenen

Na zes jaar Zwitserland zijn chef-kok Niels Minkman en Janneke Eerbeek teruggekeerd in Nederland. In Mollens exploiteerde het duo Panorama, een hotel met twee restaurants. Voor een van deze eetgelegenheden ontving Minkman eind 2010 een Michelinster, hij was er toen drie jaar bezig.

Zes jaar Zwitserland

Onder andere vanwege de geboorte van hun dochter anderhalf jaar geleden wilde het paar terugkeren naar Nederland. ‘We hebben zes jaar dag en nacht gewerkt en na de komst van onze dochter werd de wens om terug te keren steeds groter’, aldus Eerbeek tegen Misset Horeca.

Voor het Zwitserse hotel werd een koper gevonden en in Rhenen ‘werden we verliefd’ op het pand, waarin ooit het gemeentehuis was gevestigd. ‘We hebben beiden onze roots in die regio, dus dat maakt het plaatje extra mooi’, aldus Eerbeek.

Michelin

In de tweede helft van augustus moeten de deuren van Het Oude Gemeentehuis aan de Herenstraat openen. Eerbeek: ‘Het restaurant krijgt zeventig couverts. Basis is de Franse keuken, maar wel eigentijds. Niels kookte in Zwitserland ook op die manier.’

In Nederland is de ambitie (voorlopig) niet om een Michelinster te koken, zo laat Eerbeek weten. ‘We denken dat de tijd daar op dit moment niet naar is. Natuurlijk gaan we voor kwaliteit, maar wel betaalbaar.’

Bib Gourmand

Een Bib Gourmand ziet het paar als eerste streven. Eerbeek: ‘Die willen we heel graag, dat is een keurmerk voor goede kwaliteit voor een mooie prijs. Wat de toekomst brengt, zien we wel. We hebben in Zwitserland veel te danken gehad aan Michelin, terwijl de ambitie daar ook niet was om een ster te koken.’

Over dat land gesproken. ‘Zwitsers zijn erg bourgondisch en hebben oog voor restaurants met een Michelinster. Veel van hen hebben ons ook voor gek verklaard door het hotel te verkopen en terug te keren naar Nederland.’

Reageer op dit artikel