nieuws

Drie kandidaten voor titel ‘Puurste restaurant

Restaurant

Dwars in Amsterdam, Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk en Pollevie in ’s-Hertogenbosch maken kans op de titel ‘Puurste restaurant van Nederland 2014’. Het drietal is genomineerd door de jury, die bestaat uit Misset Horeca-hoofdredacteur Martine Zuil, Delicious-hoofdredacteur Makkie Mulder en culinair journalist Jeroen Thijssen van Trouw.

Drie kandidaten voor titel ‘Puurste restaurant

De drie eetgelegenheden zijn geselecteerd op basis van de check- en vragenlijst die alle deelnemende ondernemers invulden. Daarbij moesten ze aangeven welke duurzame producten worden gebruikt en hoe deze onder de aandacht worden gebracht van de gast, met daarbij een persoonlijke motivatie.

Menu proeven

Omdat naast duurzaamheid de smaak bepalend is, gaat de jury in september een ‘Puur-menu’ proeven bij de drie genomineerde restaurants. Zondag 6 oktober wordt bekend wie De Veldkeuken in Culemborg opvolgt.

De verkiezing en de daarmee gepaard gaande Puur Restaurant Week zijn een initiatief van Puur! Uit Eten. De culinaire gids stimuleert eetgelegenheden en gasten tot het gebruik van h’eerlijke producten in de horeca.

Reageer op dit artikel