'Het team staat, ik ben aan mijn derde menukaart bezig en heb mijn draai gevonden,' zegt Menno Post in een exclusief interview met MissetHoreca.nl. Over zijn vertrek bij Ron Blaauw zegt Post dat het tijd werd om op eigen benen te staan. 'Ik wilde mijn eigen naam aan de gerechten meegeven. Voor de plannen van Ron Blaauw met de Gastrobar was ik nog niet klaar. Ik wilde er nog meer uithalen. En dat kan hier bij De Bok.'
Michelin
De hoofdinspecteur van Michelin heeft gegeten van de kaart van Menno Post bij De Bokkedoorns. 'Natuurlijk laat Michelin niets los over haar oordeel. Maar ik droeg bij Ron Blaauw ook twee sterren. Grote vraag is of ik in november de twee sterren op eigen naam krijg. Dat is wel extra spannend ja.'
Hoewel Post de ziel van De Bokkedoorns overeind houdt, geeft hij wel zijn eigen invulling aan de kaart van het sterrenrestaurant. 'Ik heb een iets andere kookstijl dan Lucas Rive. Kenmerkend voor mijn gerechten? Iets meer zuren in een gerecht. Zwezerik bijvoorbeeld, met zoetzure groente erbij. Dat is echt een gerecht van mij.'
Bekijk hier het volledige interview met Menno Post: