nieuws

Concept Bridges al binnen jaar zo mooi beloond

Restaurant

Bridges is na vier jaar op plaats 27 terug in de top 100 van Lekker en daarmee zijn we heel blij verrast.’ Nynke van der Berg, marketingmanager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam en – dus – het restaurant, laat in een reactie weten dat intern niemand er vanuit was gegaan dat het nieuwe concept – inspired by Ron Blaauw – binnen een jaar al zo mooi zou worden beoordeeld door een culinaire gids.

Concept Bridges al binnen jaar zo mooi beloond

Marketingmanager Nynke van der Berg van Sofitel Legend The Grand, het hotel waarvan restaurant Bridges deel uitmaakt, vertelt dat iedereen binnen het hotel en het restaurant heel erg blij verrast is met het nieuws dat de eetgelegenheid in de Lekker-top 100 van 2014 binnenkomt op plek 27.

Joris Bijdendijk

‘Het is de bekroning voor Joris Bijdendijk en zijn team en Ron Blaauw, die de inspiratiebron is van het nieuwe concept.’

Vorig jaar november kwam Bijdendijk in dienst van The Grand om samen met Ron Blaauw invulling te gaan geven aan het restaurantconcept Bridges inspired by Ron Blaauw. ‘In januari dit jaar zijn we daarmee gestart’, aldus Van der Berg.

Ron Blaauw

Van der Berg: ‘Deze notering in de Lekker 2014 is volledig in lijn met het concept dat door Joris en Ron is ingezet én hun ambities, maar we hadden niet durven denken dat dit al binnen een jaar tot zo’n mooie beoordeling door een culinaire gids zou leiden.’

Top 100 Lekker

Bridges stond één keer eerder bij de beste honderd restaurants in de Lekker-gids. ‘In november 2009 stonden we op plek 99, we waren toen net begonnen met het nieuwe concept als visrestaurant. Helaas bleef het destijds bij die enkele notering.’

Sinds het begin van dit jaar is daar ‘inspired by Ron Blaauw’ aan toegevoegd en is Joris aangesteld. ‘Super om deze spannende maand op deze manier te kunnen en mogen beginnen.’

Reageer op dit artikel