nieuws

De Keuken van Waarden – Azië dicht

Restaurant

De Keuken van Waarden – Azië in Den Haag is per direct gesloten. Het restaurant is een samenwerking van investeerder Henk Au en Paul van Waarden, die eerder dit jaar failliet ging met De Keuken van Waarden in Rijswijk en At Sea in Scheveningen.

De Keuken van Waarden – Azië dicht

In een persverklaring wordt door Rob Leusink van The Hague Chinatown Real Estate melding gemaakt van het directe sluiten van De Keuken van Waarden – Azië in Den Haag. Leusink is de (financiële) compagnon van Van Waarden.

Paul van Waarden

Leusink laat in de verklaring weten dat sprake is van een moeilijke beslissing, maar dat de ambitie achteraf te hoog is gebleken in de huidige realiteit.

‘Ondanks de kwaliteit van Paul van Waarden en alle goede recensies bleef de bezetting iedere avond achter’, zo is te lezen in de schriftelijke verklaring.

Drie restaurants

De Keuken van Waarde Azië opende de deuren in september 2012 aan de Stadhouderslaan. Het restaurant was een samenwerking van Paul van Waarden en investeerder Henk Au. Het was destijds de derde zaak van de voormalig sterkok.

At Sea Scheveningen

In april vroeg Van Waarden het faillissement aan voor At Sea in Scheveningen en Paul van Waarden in Rijswijk. Het eerste restaurant kon een doorstart maken, nadat Leusink en zijn zakenpartner Paul Corten het huurcontract en de exploitatie overnamen.

Rijswijk

Van Waarden bleef daar actief in de keuken. De deuren van zijn eetgelegenheid in Rijswijk gingen niet meer open. Nu is dus ook De Keuken van Waarden Azië (per direct) gesloten.

Stephan Nijst

Leusink laat in de verklaring weten dat de sluiting geen gevolgen heeft voor At Sea, ‘waar het met steun van gasten, huisbaas, leveranciers en het keukenteam onder leiding van Stephan Nijst drukker is dan voorheen’.

Reageer op dit artikel