nieuws

Eerste Van der Valk lid van Euro-Toques

Restaurant

Van der Valk restaurant de Cantharel in Apeldoorn is toegetreden tot restaurantorganisatie Euro-Toques Nederland. Het is het eerste Van der Valk restaurant dat toetreedt tot de club. Chef Alfred Brouwer en general manager Jeroen van der Veen hebben de bijbehorende oorkonde in ontvangst genomen.

Eerste Van der Valk lid van Euro-Toques

De inauguratie van De Cantharel als nieuw Euro-Toques lid vond plaats op vrijdag 4 oktober. ‘Wellicht een onverwachte combinatie; Van der Valk en Euro-Toques’, zegt de club van restaurateurs in een persverklaring. ‘Maar De Cantharel begrijpt de doelstelling van Euro-Toques precies en leeft deze ook na. Onbespoten groenten en kruiden uit eigen tuin en veel regionale seizoensgebonden producten op het menu.’

Volgens Euro-Toques kan een restaurant alleen toetreden tot de club als het voldoet aan strenge normen en eisen ten aanzien van kwaliteit en productgebruik. Chef Alfred Brouwer werkt veel met lokale erkende Veluwse streekproducten. Hij verzamelt het groenteafval als varkensvoer voor dieren op een boerderij in de buurt. Het vlees van deze varkens staat weer op het menu van De Cantharel.

Recent trad ook het Indonesische restaurant toe tot Euro-Toques: Tandjong Priok in het Friese Arum. Het restaurant van lady chef Esther Gerlsma was het eerste Indonesische restaurant dat toetrad.

Reageer op dit artikel