nieuws

Ex-sterchef Gerrit Greveling opent nieuw restaurant

Restaurant

Voormalige sterchef Gerrit Greveling opent een nieuw restaurant. De eetgelegenheid van de ex-chef-kok van Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch wordt gevestigd in Villa Bleijenburg in Vught. Greveling is daarvoor een samenwerking aangegaan met vastgoedontwikkelaar Marcel Malherbe.

Ex-sterchef Gerrit Greveling opent nieuw restaurant

Dat Gerrit Greveling weer een eigen restaurant gaat exploiteren, wordt gemeld door de Telegraaf. De nieuwe eetgelegenheid van de chef-kok die jaren was bekroond met een Michelinster, wordt gerealiseerd in Villa Bleijenburg aan de Raadhuisstraat in Vught.

SVH Meesterkok

De nieuwe eetgelegenheid is het gevolg van een samenwerking tussen SVH Meesterkok Greveling en vastgoedontwikkelaar Marcel Malherbe, die volgens het artikel beiden oren hadden naar hetzelfde pand en elkaar daarin vonden.

Producten uit de streek

Greveling laat aan de Telegraaf weten dat het restaurant ‘een modern concept krijgt, waarbij versheid, kwaliteit en streekproducenten een leidende rol krijgen’. Om daarin te voorzien, wordt onder andere een moestuin van zo’n vijf hectare aangelegd, aldus het artikel.

Private dining

De ruimtes op de eerste verdieping van het pand gaan worden gebruikt voor private dining en vergaderingen, zo weet de Telegraaf. En voor een koffie- en theeconcept gaat Greveling samenwerken met patisserie De Rouw in Vught.

Chalet Royal

Greveling kookte jaren in de culinaire top bij Chalet Royal in ‘s-Hertogenbosch. Dat restaurant sloot in 2011 de deuren. Sinds september is in dat pand weer horeca gevestigd: Edwin Kats exploiteert er restaurant Noble (zie video hieronder).

Reageer op dit artikel