nieuws

François Geurds opent binnenkort FG Food Labs

Restaurant

François Geurds opent in december zijn food- en koffielab in Rotterdam. FG Food Labs komt aan het Hofplein en zal zeven dagen per week open zijn voor lunch en diner. Naast experimenteren met gerechten gaat Geurds er ook koffie branden en is er een espressobar.

François Geurds opent binnenkort FG Food Labs

François Geurds, die met FG Restaurant een ster bezit, start het lab samen met Danny Dukers, onderwijsmanager van de Hogeschool Leiden. Het lab, waar plek is voor 36 gasten, opent eind december.

Vernieuwing

‘Ik houd van vernieuwing, het ontwikkelen van nieuwe kooktechnieken en heb een diepgaande liefde voor koffie. Al deze ingrediënten kan ik combineren in mijn eigen Foodlab’, aldus Geurds.

FG Food Labs komt in de Hofbogen aan het Hofplein in Rotterdam. Daar heeft Geurds alle ruimte om nieuwe technieken te testen en nieuwe apparaten te ontwikkelen voor andere bereidingswijzen.

Bij FG Food Labs hoort ook Koffielab en een heuse koffiebar. Daar gaat  Geurds zijn eigen koffie branden met alleen maar single origins. Deze koffie past hij onder andere toe om diverse gerechten mee te bereiden, zoals Panna con tomate of Beef met koffie.

Patent

Geurds presenteerde zijn lab op het World Food Festival in Rotterdam, waar hij in het Future Food House een demonstratie gaf met gerechten zoals die in FG Food Labs geserveerd worden. Hij bereidde zalm in zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. Op de techniek van de bereiding van deze zoutkorst heeft François het patent. Deze techniek kan dus alleen door hem worden toegepast op het bereiden van vlees, vis of groenten.

Reageer op dit artikel