nieuws

Jonnie Boer in jury Europese finale Bocuse d’Or

Restaurant

Jonnie Boer van De Librije in Zwolle neemt plaats in de jury van de Europese finale van de Bocuse d’Or op 7 en m8 mei in Stockholm. De driesterrenchef is de Nederlandse afgevaardigde in de beoordelingscommissie, in de wedstrijdarena wordt ons land vertegenwoordig door Jan Smink.

Jonnie Boer in jury Europese finale Bocuse d’Or

De jury van de Europese finale van de Bocuse d’Or staat onder leiding van Elena Arzak*** en Björn Frantzen**. Wedstrijdleider op 7 en 8 mei in Stockholm is de met twee Michelinsterren bekroonde Mathias Dahlgren.

Jan Smink

Jan Smink, chef van restaurant Kwartier Noord in Katlijk, en zijn commis Lars Aukema vertegenwoordigen Nederland, nadat ze 1 oktober in het Miele Inspirience Centre in Vianen de besten waren.

Wereldfinale in Lyon

De wedstrijd wordt georganiseerd in het Stockhomsmässen en vindt plaats tijdens de horecavakbeurs Gastro Nord. Aan de Bocuse d’Or Europe doen maximaal twintig teams mee. Twaalf kwalificeren zich voor de wereldfinale, die in 2015 plaatsvindt in Lyon.

Vlees en vis

In 5 uur en 35 minuten moeten veertien porties van een warm visgerecht en veertien porties van een warm vleesgerecht worden bereid. De vis moet worden uitgeserveerd op borden. Van het vlees moeten tien porties worden gepresenteerd op een schaal.

Verplichte producten

De deelnemers moeten werken met een aantal verplichte producten. Voor de visgerechten zijn dat koolvis, oesters en mosselen. Voor het vlees zijn dat varkensham in de been, bloed en darmen. De garnituren die worden toegevoegd, zijn zelf te bepalen.

Reageer op dit artikel