nieuws

Kookboek chef Jonathan Karpathios genomineerd

Restaurant

Het kookboek ‘Echt eten’ van chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp is genomineerd voor de titel Kookboek van het Jaar 2013. In totaal zijn zes boeken genomineerd. De winnaar wordt donderdag 7 november bekendgemaakt.

Kookboek chef Jonathan Karpathios genomineerd

Drie Nederlandse kookboeken en drie naar het Nederlandse vertaalde boeken zijn genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2013.

Vork & Mes Hoofddorp

Behalve het boek van Jonathan Karpathios van Vork & Mes in Hoofddorp zijn dat de Nederlandse boeken ‘Gastrovan’ van Sjaak Borsboom, Jeroen Simons en Olivier van der Rhee en ‘Werken met vis’ van Bart van Olphen.

Claudia Roden

De drie kanshebbers in de categorie vertaald zijn ‘Polpo’ van Russel Norman, ‘De smaken van Spanje’ van Claudia Roden en ‘Virgin to veteran’ van Sam Stern.

Gouden Garde

Donderdag 7 november wordt bekend welk boek de vakprijs wint en wie de meeste stemmen heeft gekregen van het publiek en de Gouden Garde wint. Lid van de vakjury is Peter Lute van Lute Restaurant.

Kookboek van het Jaar is een initiatief van Fusine Verloop van De Wonderneming. De uitreiking gaat vooraf aan de Kookboeken7Daagse.

Reageer op dit artikel