nieuws

Lancering kookboek Boerma** en De Boer 14 oktober

Restaurant

Tweesterrenchef Jacob-Jan Boerma en voormalig NOS-nieuwslezers Sacha de Boer presenteren maandag 14 oktober hun kookboek Down to Earth. De lancering vindt plaats bij restaurant De Leest in Vaassen.

Lancering kookboek Boerma** en De Boer 14 oktober

Down to Earth is een fotokookboek, ‘waarin eenvoudige recepten van Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie van Sacha de Boer’. Laatstgenoemde nam eerder dit jaar afscheid van het NOS Journaal om terug te keren naar haar passie fotograferen.

Recepten

‘Met de recepten in dit boek laat ik zien dat vers en lekker eten ook betaalbaar, gezond en eenvoudig te maken kan zijn’, aldus Boerma over het resultaat van het gezamenlijke initiatief. ‘Vanaf de grond tot op het bord. Bijvoorbeeld mijn favoriete broodje gezond.’

Betaalbaar

Het boek is ingedeeld in vijf smaken of thema’s – fris, mals, zilt, aards en zoet – en speelt in op de tendensen van nu: verantwoord, puur, groen, betaalbaar en beleving. Zo zijn onder andere opgenomen een tosti en broodje gezond, maar ook eend met pannenkoekjes en makreeltartaar.

Down to Earth is tot stand gekomen in samenwerking met Beeldagent, dat het fotoagentschap van De Boer vervult. Het wordt uitgegeven door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

Reageer op dit artikel