nieuws

Lars van Galen tweede op EK

Restaurant

Chef-kok Lars van Galen van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink in Hengelo is als tweede geëindigd op het Europees Kampioenschap voor wedstrijdkoks tijdens de Global Chef’s Challenge in Boedapest. Winnaar werd Zwitserland.

Lars van Galen tweede op EK

Op woensdag twee oktober heeft patron cuisinier Lars van Galen van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink de tweede prijs in de wacht weten te slepen tijdens het EK voor wedstrijdkoks. Van Galen wist al diverse prijzen op zijn naam te schrijven zoals de Gouden Koksmuts en de Prix Taittinger.

Tijdens het Europees Kampioenschap, dat begin oktober werd gehouden in het Hongaarse Boedapest, moest Van Galen het opnemen tegen tien andere Europese wedstrijdkoks. De chef werd geselecteerd door het Koksgilde Nationaal team Netherlands.

Van Galen zelf over zijn prestatie: ‘Enorm trots ben ik na het behalen van de Gouden Koksmuts in 2011 en de Mondiale Culinaire Prix Taittinger in 2012, nu ook tweede te zijn geworden van Europa.
Chefs die eerder voor Nederland uitkwamen in deze tweejaarlijkse strijd zijn Toine Smulders, Guido Panjer en Wim Klerks.

Reageer op dit artikel