Het bezoek van René Redzepi is de officiële opening van de Leidse Restaurantweek. De chef-kok van Noma in Kopenhagen, drie jaar nummer 1 in de lijst The World's 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine, komt praten over zijn kookboek en het succes van zijn wereldberoemde eetgelegenheid.
Dagboek over Noma
Redzepi hield een jaar lang een dagboek bij over het reilen en zeilen van zijn restaurant Noma. Dat resulteerde in de boektrilogie 'A Work in Progress: notes on food, cooking and creativity'.
Nordic Cuisine
Culinair journalist Mac van Dinther van de Volkskrant verzorgt de introductie van Redzepi en zal ook vertellen over de opkomst van Nordic Cuisine en zijn eigen bezoek aan Noma.
Kaarten
Kaarten voor de avond kosten €100 inclusief hapjes en drankjes en een gesigneerd kookboek of €60 exclusief het boek. Bestellen kan hier.
De avond is georganiseerd door uitgeverij Phaidon, Babooka Bookstore en de Leidse RestaurantWeek. Een deel van de opbrengst van de kaarten wordt gedoneerd aan het Willem-Alexander Kinderfonds. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30.