nieuws

Noble en Rive op lijst Rising Star-actie

Restaurant

DiningCity houdt van 1 tot en met 14 november de tweede editie van de actie Rising Stars. Op de lijst staan 109 restaurants, die volgens initiatiefnemer Jeroen van den Brink in aanmerking komen voor een Michelinster. Daaronder Lucas Rive in Hoorn en Noble in ’s-Hertogenbosch.

Noble en Rive op lijst Rising Star-actie

De actie Rising Stars van DiningCity zag vorig jaar het levenslicht. Op de lijst staan volgens de organisator onder andere de eetgelegenheden van de Restaurant Week die volgens het Nederlandse publiek de meeste kans maken op een Michelinster.

Michelinsterkandidaten

‘In 2013 waren van de vier restaurants die hun eerste ster ontvingen, maar liefst drie Rising Star, aldus managing director Van den Brink.

Blok’s in Amersfoort, Bord’Eau in Amsterdam en HanTing Cuisine in Den Haag.’ De vierde, en dus niet op de Rising Star-lijst, was Kaagjesland in Reeuwijk.

Online enquête

De lijst is samengesteld op basis van een online enquête onder bezoekers van de website(s) van DiningCity. Volgens de initiatiefnemer hebben ruim 10.000 gasten deelgenomen aan het onderzoek en zijn de restaurants met de meeste stemmen geselecteerd.

Ron Gastrobar

Onder de geselecteerde namen bevinden zich de dit jaar geopende restaurants Lucas Rive in Hoorn en Noble in ’s-Hertogenbosch.

Ook de nieuwe zaak van tweesterrenchef Ron Blaauw, Ron Gastrobar in Amsterdam, staat erop. De volledige lijst is hier te bekijken.

Actiemenu

De 109 bedrijven op de lijst bieden van vrijdag 1 tot en met donderdag 14 november een speciaal menu aan.

Een viergangendiner voor €39,50 en een driegangenlunch voor €32,50. Reserveren kan alleen via Risingstars.nl.

Reageer op dit artikel